אכילת בשר לפי היהדות: כל החוקים וההלכות שכדאי להכיר

אכילת בשר לפי היהדות כוללת לא מעט כללים ביניהם כללים שנוגעים לאופן השחיטה, אופן הצלייה, ההכנה, ההגשה והכשרות. בשר כשר יכול להיות כזה שיש לו טעם מצוין במידה ויודעים להכין אותו וגם במידה ובוחרים בשר איכותי. אבל מה אומרת ההלכה בנושא אכילת בשר? ואיך בוחרים את סוג הכשרות? וכיצד קונים בשר טוב ואיכותי? כל הפרטים – בהמשך.

לא משנה איזה כשרות – בחרו בשר איכותי בלבד

חשוב לדעת שכשקונים בחנות שמוכרת בשר כשר חשוב לשים לב שאתם רוכשים בשר טוב מארגנטינה מזני בקר טובים כמו וואג'יו או אנגוס. יש לבחור מעדנייה וקצביה שיודעת לבחור ולמיין את הבשר, לחתוך אותו נכון, לנקות אותו בהתאם לכשרות ולאפשר איכות בטעם ובמרכיבים. בחרו מוצרים שמוטבעת עליהם חותמת כשרות על פי הכשרות שאתם בוחרים.

איך נקבעת כשרות?

כשרות מקומית או בד"צ היא הדרך לספר על השגחה המזון שנעשית בקצבייה. מי שיבחר כשרות מהדרין למשל, יבחר בשר שנבדק בהקפדה יתרה. הרבנות המקומית לישראל משגיחה על מוצרים שמיובאים מחו"ל אשר עומדת בקריטריונים פנימיים, החל מהשגחות פרטיות עד התאמה לחסידיות בהן אוכלים את המוצרים. בדקו מה מתאים לכם מבחינת כשרות ובחרו מוצרים בהתאם.

למה אסור לאכול חלב ובשר לפי היהדות?

"לא תאכל גדי בחלב אימו". פסוק זה על פי היהדות מטרתו לאסור אכילת של בשר וחלב יחד כדי למנוע אטימות לב ואכזריות. המטרה: לא לשחוט גדיים או כל בשר לאכילה בתוספת יציקת חלב העז (או האם) שהיה בעבר משמש לריכוך הבשר. המטרה לא להתנהג באטימות לב, בחוסר רגישות וחוסר רחמנות ולקחת מהעז גם את הגדיים שלה וגם להשתמש בחלב שלה כדי לרכך את הבשר של הגדיים. בנוסף לכך, עם השנים התגלה כי אכילת בשר עם חלב מזיקה לבריאות. לכן יהודים דתיים נמנעים מאכילת בשר וחלב יחד.

אכילת בשר לפי היהדות: כל החוקים וההלכות שכדאי להכיר

האם יש מצווה ביהדות לאכול בשר?

בתורה יש מצווה לאוכל בשר בימי חג ושבתות כדי להתענג ולשמוח בעוד שרבים האנשים שאוכלים בשר לזכר הקרבת הקורבנות בבית המקדש. עם זאת יש לא מעט שמתווכחים על הנושא, משום שבימים ימימה היה אסור לאכול בשר על פי התורה בשל בעיות מוסריות. ובכול זאת כיום, כמעט כל הזרמים בדת היהודית אוכלים בשר בימי חג וימים טובים.

חשוב לדעת כי על פי ההלכה אין חובה לאכול בשר ויש לא מעט יהודים צמחוניים וטבעונים שמקיימים מצוות ללא אכילת בשר או צריכת מוצרים מן החי. בכול מקרה – כאשר אתם קונים בשר שימו לב כי הוא נשחט על פי כללי ההלכה כמו למשל על ידי מישהו שקיבל הסמכה לזה ועל פי הוראות קבועות מראש וכו' .

בדקו כי הבשר ושאר המוצרים שאתם רוכשים מתאימים לרבנות שאליה אתם משתייכים או לכשרות המועדפת עליכם.

בחרו מעדניה שמספקת בשרים איכותיים וטובים ושימו לב שאתם בוחרים נתחים כשרים שאפשר להכין ללא יותר מידי מאמץ או תבלינים. בתיאבון!